24 de gener del 2009

VARANASI

La vida, la mort, l'aigua, el bany, vaques, gossos, cabres, nens, massatgistes, perruquers...tot ho pots trobar a Varanasi, ciutat sagrada pels indus i unica al mon. Es dificil d'explicar tot el que hem viscut aquests ultims dies, i s'ha de veure per creure. Vam sortir de Haridwar amb tren, el pitjor tren que hem vist mai, estret, brut, moltes lliteres i molta gent, tambe molts venedors ambulants cridant tota l'estona i gent demanant, dintre de la linia de la India...20 hores bastant dures. Una vegada a Varanasi, vam anar directe a l'oficina de turisme, sense escoltar a ningu, per evitar possibles estafes, i alla molt amablement ens van informar de tot i van trucar a l'hotel que haviem reservat per tal que ens vinguessin a recollir, i aixi ho van fer! Era ja fosc i ens van donar una habitacio amb vistes al Ganges, i millor encara, al segon crematori de la ciutat, o sigui que tenim vistes a primera linia de tot aixo que es viu a Varanasi, en una hora ja vam veure cremar 3 cossos, alguns amb mes llenya que d'altres, ja que aixo depen de la capacitat economica de la familia del difunt, els que no tenen diners els cremen al crematori electric que tambe tenim davant el nostre balco. El primer cop, es bastant dur, pero al final ja t'acostumes (al ghat on estem cremen de 20 a 30 persones al dia) , a mes els porten tapats i no veus massa res...be, quan fa estona que cremen pots veure algun peu o cama, i fa molta angunia...ufff!!! Despres ho netegen tot i ho tiren al riu, tan si s'ha acabat de cremar sencer com no, despres de tot aixo, l'escenari canvia i la vida segueix, gent aprofita i es posa a buscar les joies dels difunts, els que renten roba com si no hagues passat res, uns altres banyant-se per tal de purificar-se, d'altres fins hi tot si renten les dents (no es broma), nens fent volar estels, o jugant amb els branquillons, els animals, com cabres, gossos, vaques, bous, tambe aprofiten les cendres per escalfar-se o menjar alguna cosa que pugui haver quedat...be, tenim un ascenari tot curios i ben autentic. Ens ha sorpres molt, poder passejar tranquils pel costat del riu, sempre hi ha algun barquer que t'atabala una mica, pero despres d'un mes a la india, aixo es minim! Avui pel mati, ens hem llevat a les 6, per veure la sortida de sol en un barca de rems, ha sigut precios i molt relaxant, per sort no hem vist cap cadaver flotant, ja que no cremen pas a tothom, els nens, dones embarassades, morts per causa d'una picada de serp, homes sagrats i animals, van directament al riu, ja que ja son purs i no necessiten ser cremats per purificar-se. Veient tot aquest panorama, i tot i que hi ha crisi, finalment hem descartat superar la prova de banyar-nos al Ganges, prous metges ja hem visitat ultimament...ara nomes faltaria agafar alguna altra cosa estranya...no, no, no!!!jejeje

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Varanassi, segurament la ciutat més sagrada de l´Índia. Té alguna cosa que t´acaba enganxant. Al final, tot el que et rodeja ho acabes veient normal.

Una abraçada molt forta des de Bangkok!!!

Jordi Meya.

Anònim ha dit...

Que gore no! veure cremar a la gent? aprofiteu que sembla mentida però passa el temps volant
Salutacions i records!
Guillem Ferrer

JORDI QUELLOS LLOBET ha dit...

Varanasi!!! Es ben parit de collons, ehhh? Realment es un espectacle a l'aire lliure, millor que el festival de teatre de tarrega!
Va que ja queda poc per la calma i tranquilitat del Nepal...
Una abracada!!!!

Anònim ha dit...

Us segueixo, però sincerament i desprès de llegir les vostres experiències a la India, de segur que aquest no seria el meu viatge somiat... ànims!

MIXVOLTAALMON ha dit...

Potser hem estat una mica massa pesimistes,de totes maneres la India es molt gran i tambe te coses boniques. Hi ha gent que li encanta i que s'hi quedaria a viure, tot depen de cada persona i de moment que ho visites i ho vius...pero ara que ja som a Nepal, potser no ho veiem tant malament!!! Per valorar les coses boniques tambe se n'han de veure de lletges i desagradables!!!