16 d’octubre del 2008

CAMBOTJA: SIEM REAP (TEMPLES D'ANGKOR)


El dimarts dia 12 agafem l'autocar per anar a Cambotja, l'hem trobat molt i molt be de preu, 5 euros cada un per unes 8 hores d'autocar, pero com sempre hi ha gat amagat. Des de Bangkok fins a la frontera, unes 5 hores en un autocar de 60 passatgers, pero nomes erem 4, nosaltres, un japones que portava productes de Tailandia per a un amic seu que te una botiga a Cambotja i una angles que viu a Bangkok i havia de sortir per renovar el visat, en definitiva, que no enteniem com per 5 euros podiem anar en aquelles condicions i amb aire acondicionat. Enlloc de parar a l'aduana ens van parar en un restaurant, nosaltres voliem fer el visat a la frontera, pero ens van comencar a vendre la moto, que si alla no ens ho fariem, que perdriem tot el dia i que a sobre hi havia problemes militars...No ens vam creure ni un pel, pero no ens deixava anar a la frontera, finalment li vam dir que nomes pagariem 30 $ cada un, que ho agafava o ho deixava, sabiem que a la frontera valia 20 i que ens estava prenent el pel, pero tampoc ens deixava mes opcio. Va acceptar i al cap de 30 minuts ja teniem el visat i erem cami de la frontera, alla ni cues, ni problemes ni res...de totes maneres no ens va acabar d'enganyar del tot, ja que aquests darrers dies s'ha desencadenat un conflicte entre Tailandia i Cambotja per la disputa d'un temple, que la UNESCO l'ha declarat patrimoni de la humanitat, i es troba en territori de Cambotja, pero abans era de Tailandia i per un error de la HAYA va passar a ser territori de Cambotja. En fi, que a part de veure molts militars amunt i avall, i en algunes ocasions aplaudits per la gent del carrer, no hem vist res mes, tot i que avui ens han dit que la frontera amb Tailandia es troba tancada, ufff...hem passat pels pels!!!

Ahir vam anar a veure els famosos temples D'Angkor, i vam alucinar bastant, son molt bonics, sobretot el que va servir de decorat per filmar pel.licules com les de Tom Raider o Two brothers, semblava com si ens trobessim en una peli de l'Indiana Jones, es espectacular, ja que la naturalesa s'ha superpossat al temple, i enmig de pedres col.locades per l'home, han nascut gegantins arbres que s'han engullit literalment el temple. Vam passar tot el dia de temple en temple, acosats constantment pels milions de nens que intenten vendre't alguna cosa, criden desde 3 hores lluny, al final acabes ben fart! pero s'ha de tenir paciencia, ja que al cap i a la fi son nens i es el que els hi han ensenyat, molt trist pero es aixi.

Noticia del conflicte: http://www.lavanguardia.es/lv24h/20081016/53561129549.html

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sí si així que vau passar ben bé pels pèls! en fi el que compte és qeu vau passar i ja està! aix! això dels nenes a mi també m'entristeix molt, pobres!