7 d’abril del 2008

COM SOBREVIURE A LA "W"


La "W" és un trekking de 5 a 6 dies al voltant de les Torres del Paine (CHILE)
Material necessari:

. Menjar i beure (uns 30€): pasta, tang, sopa, té, cafè, galetes, chocolata, fruits secs, embotit, etc
. Tenda (a ser possible que no hi entri aigua)
. Esterilles
. Sacs (millor d'hivern, no com els nostres)
. Pantaló i jaqueta impermeable
. Roba d'abric
. Cantimplora ( per omplir d'aigua de glaciar)
. Sabates impermeables
. Un parell de mitjons i calçotets
. Càmara de fotos
. Un mapa (que t'entreguen els guardes quan pagues els 25 € per entrar al parc)
. Ganes de caminar moltes hores
. Paciència (per aguantar al company, vent, fred i pluja)

Realització
1er DIA: Si et vols estalviar 15 € del baixell que et porta al primer campament, has de caminar 4 hores, però les vistes són impagables i val la pena fer-ho!!! Una vegada al campament un bon plat de pasta i a dormir ( Si el vent i la pluja et deixen)!!!

2on DIA: Caminada fins al mirador de l'impressionant glaciar Grey, on la pluja i el vent són companys inseparables. 8 hores de camí fins al campament Italià, una sopa i unes salsitxes i a les 7 quan es fa fosc a dormir!!!
3er DIA: Pujada fins al mirador que hi ha més amunt del campament Britanic, entre el Cerro Paine Grande i les torres principals, i descens fins al campament "los Cuernos" per fer-hi nit, en total 7 hores. Un plat de puré amb sopa d'arròs. Prepareu-vos per soportar una altra nit de pluja i vent, però aquest cop amb fred, i unes rates que burxen les escombreries.
4art DIA: Caminada al voltant del llac Nordensjork i ascens a la base de les torres per arribar al campament Torres, acampar, i anar a veure el campament Japonès (que només és per escaladors), aquesta nit la més freda de totes, neu, vent i pluja, abrigueu-vos bé!!total 6 hores.
5é DIA: Ja comences a veure la llum, el llit calent i una dutxa, només s'han de caminar 3 hores per arribar a la "Hosteria las Torres" (on va la gent que no vol passar fred i vol dutxa calenta cada dia), un cop allà un alberg amb llarg de foc us farà companyia fins a les 14:30 que arriba l'autocar que et porta de nou a Puerto Natales.
És una bona esperiència, llàstima el mal temps, però l'esforç té la seva recompensa, de totes maneres, recomanem fer-ho a l'Estiu, hi ha altres opcions, però aquesta ha estat la nostra!!!