24 de desembre del 2008

"HABIA UNA VEZ...UN CIRCO..."


Avui ens hem sentit veritablement com en un circ! Ja ens imaginavem que la India seria diferent i caòtica... Estavem preparats per qualsevol cosa, fins i tot vam canviar el sentit del viatge per deixar la Inda pel final i així poder gaudir de les coses bones que hi ha més relaxadament. El dilluns tot va anar perfecte, el vol dintre d'horari, els de la guesthouse van tenir el detall de venir a buscar-nos, l'habitació està molt bé, o sigui que ideal. Vam descansar, per superar el jet lag i pel matí, evidentment, ja ens esperaven per portar-nos a una agencia i vendre'ns excursions...com que ja ens ho esperavem vam cedir una mica i vam deixar-nos portar, vam contractar un tour pel Rajastan de 20 dies amb conductor, ja que és una zona molt difícil d'accedir a tots els llocs macos amb transport públic, i per que no? també ens podiem permetre la comoditat i no anar amunt i avall amb les maletes. Ahir, com a gentilesa per contractar el tour ens van dur a fer una visita en taxi per Delhi, ens vam convertir en espectadors de tot aquest show nou per nosaltres, però amb la protecció d'estar dintre d'un taxi, lo realment autèntic i divertit, ha començat avui, després de rebre una trucada de l'agencia, que ens han dit que el tour s'havia d'aplaçar un dia per que no tenien...o sigui que ens hem anat a patejar Delhi de dalt a baix...i quin estrés tant i tant gran!!! T'atabalen de mil maneres...començant per les mil bocines del caos circulatori, els rickshaws que et volen portar a visitar Delhi i t'acaben portant a mil botigues, els venedors incansables venent-te tota classe de coses inimaginables, la gent que no para de saludar-te i tocar-te....bé, t'ho has d'agafar amb paciència i filosofia, tot i que no sempre és senzill! Una vegada superat tots aquests inconvenients i aconsegueixes ser un espectador d'aquest circ a vegades molt traumàtic per l'extrema pobresa que arribes a veure, fins i tot arriba a ser divertit, algun tip de riure també s'ens ha escapat, ja que no us podeu imaginar el que s'els pot arribar a passar pel cap a aquesta gent, ens han intentat vendre una barba postissa, una escopeta de juguet, ens han demanat per fer-nos fotos, hem vist monos, vaques, esquirols, gossos.... voltant tant panxos pel carrer enmig de cotxes, rickshaws, motos, busos destartalats... però bé, hem pogut anar a visitar el Ford Roig, el barri de Pahar Ganj, el carrer Chandni Chowk, la mesquita Jama Massid, ah!! i també un McDonalds sense carn ni derivats de vaca.
Ara al vespre hem quedat amb els de l'agencia i unes noies australianes que han arribat avui per anar a celebrar la nit de Nadal! I demà continua l'espectacle.....

21 de desembre del 2008

BON NADAL A TOTHOM!!!!


S'acosten unes dates una mica complicades per estar fora de casa...portem ja deu mesos voltant pel món i comencem a estar una mica saturats, però per altre banda també sabem que estem vivint una cosa única i difícilment repetible, de totes maneres aquests dies no seràn fàcils, passar el Nadal a l'India no és un dels nostres somnis (com per exemple, passar-lo a NY com faràn alguns de la colla, des d'aquí us desitjem molt i molt bon viatge!!!), però intentarem passar-ho el millor possible...de moment per anar fent boca i passar una mica el mono d'esquiar, vam anar a unes pistes d'esquí a uns 80 kilometres de Beijing, com que veiem que estan caient aquestes nevades a casa, la boca se'ns feia aigua...per tant vam decidir deixar de visitar monuments per un dia i anar a esquiar, la realitat és que les pistes no eren res de l'altre món i les vistes una merdeta, però per treure'ns el cuquet ja n`hi va haver prou, ens ho van llogar tot, ens van portar a puesto i ens van deixar escollir l'hora de plegar, tot a molt bon preu! i el dia va ser bastant bo, o sigui que vam passar el nostre penúltim dia a la Xina esquiant! Després d'un mes i mig per la Xina, ja toquen canvis...no us imagineu que es passar tants dies utilitzant lavabos desastrosos (estil turc), pudents, sense portes, sense paper, etc...sempre hi ha algunes excepcions, però en fi...només arribar a l'aeroport de Japó, la GLÓRIA...vaters amb el seien calentó, que tenen uns botonets màgics que els apretes i et renten el cul...uffff!!!!Quin luxe, valia la pena passar 4 dies al Japó només per això, de totes maneres s'ha de veure per creure!!!jejejeje...per cert, algú sap per que serveix que un vater faci soroll de cadena, però sense baixar aigua??? Això encara no hem descobert per que coi serveix...El hostel que vam trobar per internet, està bastant bé, hem tornat a dormir en habitacions comunes, desde sudamèrica que no ho feiem, ha estat bé, ja que hem tornat a conèixer molta gent, realment els hostels són el millor lloc per conèixer gent! I que més dir de Japó, bé millor dir de Tokio, doncs que ens ha agradat molt, tot i ser una gran ciutat, és molt tranquil.la, neta i civilitzada, la gent molt i molt educats, lo únic dolent que hem trobat ha estat lo recomplicat que és el dichos metro...encara no l'acabem d'entendre...Tokio per sota és com un formatge grúyer!!! Hem visitat els punts més importants, però ens ha quedat pendent el mont Fuji...una altre vegada serà!
Demà volem cap a Delhi i la cosa es torna a posar emocionant!!!!
de moment BON NADAL A TOTHOM!!!