21 de novembre del 2008

PANDA: PROVA SUPERADA...JEJEJE!


Una altra prova superada...tot i que ha estat molt dificil i hem hagut de fer funcionar el nostre enginy, primer de tot explicar que el lloc ideal per veure i tocar pandes a la Xina es Chengdu, lloc que estava fora del nostre itinerari, ja vam contemplar la possibilitat d'anar-hi, pero el preu del desplacament, i l'entrada al lloc i tocar-los, superava en escreix el preu de la compensacio de la prova, tocar un panda petit val uns 1200 CNY (145 eur) i fer foto al costat d'un adult 400 CNY (50 eur). Aqui a Guilin teniem una altre possibilitat, ja que al parc de les Set Estrelles, hi ha tambe pandes, fins i tot fa poc es va morir el panda mes vell en captivitat del mon!, hi hem anat ben emocionats, em demanat a tot "cristu" si podiem tocar els 2 unics pandes que hi havia, pero no hem tingut exit, estan molt protegits...Hem rumiat molt i ens hem adonat que les intruccions de la prova no hi figurava que els pandes haguessin de ser vius...jejeje...per tant hem fet una foto cada un amb un panda al coll! Gracies Joan!!!

17 de novembre del 2008

Sensacions d'un viatge diari...

Un viatge llarg suposa moltes coses bones, pero tambe de dolentes, entre elles: deixar temporalment la teva terra, familia, amics, feina, costums i menjar... Ja portem mes de 250 dies fora de casa i aixo comenca a pesar, pero per altre banda estem vivint experiencies uniques i inolvidables que ens omplen i ens fan creixer a passos de cavall. Estem viatjant diariament, per tant la sensacio d'estar de vacances es perd i moltes vegades ja no sentim l'emocio que es te quan es fa un viatge curt, pero per altre banda gaudim de coses que mai ens hauriem inmaginat, podem perdre una tarda mirant com es passeja la gent asseguts en un banc, sense estres ni pressa, podem veure simplement com es pon el sol, etc...coses dificils de fer quan un esta dintre de la monotonia de la vida cotidiana. Pero tot i lo bo, tambe hi ha moments que enyores el que sempre has tingut i per tant un dels grans suports en aquests moments es i ha estat aquest blog, actualitzar-lo i posar les fotos per tal que compartiu amb nosaltres aquest viatge ens fa sentir aprop vostre i sobretot rebre els vostres comentaris i e-mails fan que tot sigui mes facil i ens oblidem rapidament del que trobem a faltar.

MAI SAPS QUE ET POTS TROBAR...

L'altre dia en el trekking vam coneixer una parella de catalans, que ens van recomanar fer una excursio que haviem descartat, pero com que ens ho van pintar tant be, vam decidir fer-la, aixo es el que te de bo, tenir temps i no tenir masses plans. El dia 16 al mati, vam llogar dues bicis i cap a Baisha, no sabiem massa be el que ens hi esperava a part de coneixer el famos Doctor Ho, anavem demanant als paletes de les mil obres que vam trobar pel cami i als ultims no els hi vam fer cas i vam anar a parar a una ciutat antiga, molt bonica que ni ens imaginavem que existis, vam passejar una estona i de nou cap a Baisha rodejats d'unes vistes increhibles de la muntanya nevada del Drag de Jade, un cop alla, nomes aparcar la bici, una dona d'uns 70 llargs, ens va comencar a ensenyar un llibre de visites i fotos de gent recomanant que anessim amb ella en tots els idiomes, al final vam pensar, per que no? ja que haviem llegit que no demanava diners i que nomes volia fotos, doncs cap a casa seva vam anar, un jardi molt bonic, ens va comencar a treure menjar i beure, despres ens va disfressar i ens va tirar fotos, semblava una professional. Despres vam anar a veure el famos Doctor Ho, famos degut a que fa uns 30 anys va comencar a despertar l'interes dels medis de comunicacio degut a que amb la seva medicina tradicional xinesa havia aconseguit curar casos de Leucemia i Cancer, despertant interes de metges de tot el mon, fins i tot el National Geographic li ha fet un reportatge, el senyor te 85 anys i te una activitat que molts voldriem, vam arribar alla i ens va rebre el seu fill, que tambe es metge, orgullossisim del seu pare i de la feina que fan, ens va ensenyar reportatges en catala, castella i angles, notes d'agraiment de tot el mon, etc...La consulta es una passada, esta empapelada de targetes , es una mica caotica i plena de curiositats, l'experiencia va ser molt bona, ens va receptar un te pel constipat!

Per cert, avui ens hem trobat rovellons al mercat de Dali, n'hem comprat un quilo per 2,5 Eur. Avui anirem a alguna paradeta que fan pinxos a la brasa per tal que ens els cuinin...ummmmmm!! Quin sopar que ens espera!