28 de novembre del 2008

UN DIA LABORAL A LA XINA


En Jordi Dorca ens ha brindat una oportunitat de passar un dia genial que no ens haguessim imaginat mai de la vida... despres d'un megaesmorzar de bufet a un hotelarro ens ha vingut a buscar la Jenny, una dona de mitjana edat i propietaria d'una petita empresa de motlles d'injeccio de plastic. Es una senyora molt agradable i en cap moment ens hem sentit extranys, ens ha ensenyat les instal.lacions i la feina que esta fent actualment per ell, hem seguit les instruccions que ens ha donat en Jordi per poder complir el repte. Despres de la visita hem fet una mini reunio tot prenent te Taiwanes i explicant anecdotes...(no haviem begut mai tant te...quin fart d'anar al wc!!), un cop aclarits tots els punts ens ha portat a dinar a un restaurant japones, japones de debo! tot bonissim!!! Ben dinat el seu xofer ens ha portat a la megafabrica de cotxets (800 treballadors) on actualment s'estant ultimant els ultims detalls del nou disseny d'en Jordi, un senyor cotxet!! ja l'haviem vist en fotos, pero la realitat es encara millor. La Jessie, ens ha portat a fer una visita guiada per la fabrica i hem pogut veure de primera ma l'actualitat laboral d'una fabrica a la Xina.

26 de novembre del 2008

IMPRESSIONS OF CHINA


Impressions of Liu Sanjie, es l'espectacle del director de cine Zhang Yimou , que va ser el mateix que va fer les performances dels jocs de Beijing, el marc on es fa el megaespectacle de llum es impressionant, de fons les montanyes kartiques de Yangshuo i l'escenari es el riu Li, on hi intervenen uns 600 actors (molta gent del poble), aixo nomes pot passar a la Xina!!! Nosaltres tambe tenim moltes noves impressions de la Xina, vam decidir que sortiriem de Guilin baixant pel riu Li fins a Yangshuo, ens varem apuntar a una excursio soposadament amb baixell al mateix hotel i ens van recollir a les 8 del mati un bus ple de turistes xinesos amb guia inclos, efectivament ningu parlava angles, erem una mica l'atraccio del tour, va ser tota una experiencia, no per repetir-la pero va ser divertit. L'excursio en si va ser una mica rotllo i no el que esperavem que era anar amb barca, pero com els hi expliques? encara sort que el desti el van entendre...primera parada, botigueta de souvenirs, segona parada, a veure una cova, tercera parada, a dinar (es van fer un fart de riure amb la nostra habilitat amb els pals de menjar!), quarta parada, un arbre de 1400 anys, i finalment vam anar amb barca, pero nomes 1 horeta, per que li diran a l'excursio...boat trip??? En fi, ens vam sentir com xinos!!! Una vegada a Yangshuo, vam trobar un bon hotel, i vam anar a fer un vol, la ciutat molt bonica, el carrer dels forasters molt entretingut, ple de llum i color, llastima que els venedors no et deixen passejar tranquil! El dia seguent, ens el vam pendre de relax, i no vam fer massa res, al vespre, pero vam anar a veure l'espectacle, realment va valer la pena, tot i que ens va estranyar moltissim el comportament del public (estava ple a vessar), no paraven de moure's i xerrar tota l'estona, no van aplaudir ni un moment (aixo que era impressionant!), i al final, a part de no aplaudir, es van aixecar gairebe 5 minuts abans i van comencar a marxar...suposem que es alguna cosa relacionada amb la seva manera de fer!

23 de novembre del 2008

GUILIN I ELS BANCALS D'ARROS DE LA COLUNMA DEL DRAC

Despres de visitar la provincia de Yunnan, vam agafar un autocar de 5 hores fins a Kunming, on teniem previst passar-hi un dia, pero una vegada alla vam anar a informar-nos dels trens per anar a Guilin, eren les 18.00 i per casualitat al cap de 20 minuts en sortia un de 18 hores, vam fer un cop de cap i ja hi vam ser, corrents, demanant a tothom el cami, vam arribar al tren, sense sopar ni dinar ni res...sort que alla dintre hi havia de tot!!! El tren una passada...vam agafar la llitera mes economica, la tercera fila de d'alt de tot i llitera dura, s'ha de ser un atleta per arribar alla d'alt! A les 12 del migdia ja erem a Guilin, nomes haviem estat 24 hores viatjant...A la sortida, dones atabalant-nos per oferir-nos allotjament, en vam seguir dues, pero no ens va agradar el que oferien, per tant vam continuar caminant una bona estona mes fins el centre, alla finalment vam trobar un bon hotelet a bon preu.
Guilin, ens ha agradat forca, les muntanyes que envolten la ciutat la fan especial. Les torres bessones de nit no es poden passar per alt! la torre del sol i la lluna.
Despres de passar dos dies per Guilin, vam anar a visitar uns poblets al nord, esperavem poder veure un dels paissatges que teniem mes ganes de veure de la Xina. Vam anar en bus fins a Heping i alla vam agafar un cami de 3 hores a peu fins a Ping'an, la caminata va estar molt be, pero cada vegada hi havia mes boira i comencava a ploure...de totes maneres el primer poble que ens vam trobar ens va encantar, Long ji, un poblet molt petit inaccessible amb cotxe i format per grans cases de fusta i estrets carrers empedrats. Ja ens voliem quedar alla a dormir...pero al final vam decidir continuar fins al turistic i antic (600 anys) poble de Ping'an, gracies a la caminada vam accedir al poble per la porta del darrera, i ens vam estalviar els 15 euros de taxa turistica d'entrada!!! La boira i la gana, ja que encara no haviem dinat i eren les 5 de la tarda, ens van fer quedar al primer xiringuitu que vam trobar, per primer cop vam probar el bambu, pero no ens va agradar massa...Despres vam descobrir, que el poble era molt bonic i hi havia milions de llocs per menjar i dormir. Avui teniem moltes esperances que la boira hagues desaparegut, pero no ha estat aixi...a mig mati hem anat caminant fins al mirador de "les set estrelles amb la lluna", pero res de res, una capa de boira intensa ens bloquejava les magnifiques vistes dels bancals d'arros que hem vist a les postals...ja pensavem no veure res, quan ben dinat la boira ens ha donat una treva i ens ha deixat veure alguna cosa!!! No sempre es pot tenir sort...pero el lloc es encantador!

(A l'esquerra el que hem pogut veure i a la dreta una postal del que voliem veure)