6 de desembre del 2008

...I DE COP EL FRED DEL NORD DE LA XINA!!!



Diem adéu a Hong Kong i al tut d'habitació, a les 5 del matí sortim per agafar l'avió que ens portarà destí a Beijing, només aterrar ja notem que fa un fred fora de lo normal, però encara estem dintre de l'edifici i no ho acabem de notar, una vegada sortim ens hem d'afanyar a treure els plumons, ja que el fred és realment espatarrant!!! A les 12 del migdia estavem a -2 graus, però feia un vent molt fort, i la sensació era de menys deu...sabem que al Ripollés també està fent fred, però feia 4 mesos que no baixavem dels 21 graus positius, i clar de cop i volta aquest fred...ens va matar! Ens vam refugiar en un Mcdonals a esperar que sortís el tren que ens portaria fins a Xi'an, un dels nostres destins més esperats de la Xina, ja que l'Emma ens n'havia parlat molt i molt bé, la veritat és que no ens va decepcionar gens, és impressionant pensar que tot allò està fet fa més de 2200 anys. Voliem passar uns 4 dies per Xian, però al final només ens hi estarem 2, ja que, tot i que hi ha coses a fer, estem una mica saturats de visitar i visitar, i per tant, hem redirigit el viatge cap a la Mongolia interior, a veure si ens motivem una mica més veient paissatge. Ens queden 15 díes justos a la Xina, tot i que ens agrada molt, comencem a estar una mica cansats de la conducta i manera de fer d' alguns xinesos, així que aquest canvi de plans segurament ens ajudarà a agafar noves energies per enfrontar-nos a l'estres que ens espera a l'India.

3 de desembre del 2008

TAI CHI AMB VISTES A L´SKYLINE DE HONG KONG

Avui ens hem aixecat a les 7 del matí per anar a fer una classe de Tai Chi a L´Ave of Stars de Hong Kong i així poder superar una altra prova de les que ens heu proposat, en aquest cas la Teresa. Avui ha estat el tercer cop que ens hem llevat aviat per poder superar aquesta prova, el primer dia que vam anar a practicar Tai chi va ser a la plaça de Jinghong, aquell dia ens vam aixecar a les 6 del matí, allà hi havia molts "abueletes" fent la seva sessió diària, i ens ho vam passar molt bé mirant-los i seguint alguns moviments...a Yangshuo, també vam anar al parc a veure com ho feien, però a les 8 del matí només hi havia un senyor, i unes iaies fent gimnàs, vam mirar-lo durant una estona, però no vam practicar, ja que ens va fer una mica de bergonya amb tant poc "cuorum", però com diuen: "a la tercera va la vençuda" i finalment hem fet una hora de Tai chi, no ha estat massa difícil, ja que aquí a Hong Kong cada dilluns, dimecres i divendres fan classes gratuïtes amb vistes a l´skyline. Quan hem arribat ens esperava la professora, una senyora bestida amb un pijama blau cel i amb un microfón a l´orella per poder donar les instruccions acompanyades d´una relaxant música. Ella primer feia el moviment sencer, i després el repetia dos vegades pas per pas, hem practicat durant mitja hora i després hem fet els videos, un de 3 minuts de´n Xavier i un de 1,40 de la Montse, no n´hem fet més, ja que ens ho passavem molt bé amb la classe, segurament la resta de dies que ens queden per la Xina mirarem d´anar a més sessions, ens ha agradat prou!!! Però de moment, a l´espera de l´aprovació de la Teresa la prova es pot donar per realitzada...
Després de la classe de Tai Chi, hem anat a recollir els visats per tornar a entrar a la Xina demà, ens han sortit una mica cars, però com que ja han passat les olimpiades no hem tingut cap problema per aconseguir-los i en 3 dies l´hem pogut anar a recollir...quan hem sortit d´allà amb els nostres visats nous, ens hem passejat una estona per sota dels rascacels de la ciutat i ens hem dirigit al Soho, eren les 11 i mitja i ja teniem molta gana...el tai chi i llevar-nos aviat...hem buscat un lloc per dinar...sorpresa??? Restaurant espanyol amb paella valenciana a la carta , no ens ho hem pensat ni un moment i ja hem entrat, potser no superarem la prova d´ensenyar-la a fer, però de moment ja ens l´hem ben menjat, era deliciosa, ens hem fet un bon homenatge per celebrar el Sant de´n Xavier!!!

30 de novembre del 2008

MEETING IN HONG KONG

Despres del nostre dia laboral a la Xina hem arribat a l'estressant bullici de Hong Kong, tot emocionats ens hem dirigit cap a la guest house que haviem reservat, no ens ha costat gaire ja que esta molt ben situada, al sud del parc de Kowloon i a dos passos del passeig maritim amb el mega skyline de la ciutat dels negocis. Tot del tot no es bo, potser perque ultimament estavem molt ben acostumats amb la qualitat preu dels hotels de Xina....doncs si!! els que coneixeu HK, estem a Chunking Mansions (rebateijat per nosaltres com "xunguin pensions"), pels que no ho coneixen, es un megaedifici de 18 plantes ple a vessar de pensions barates i amb els baixos plegats de botigues indus, pakistanis, arabs,..... be, de totes maneres la pensio que estem es molt nova i per la higiene no ens podem queixar, encara que l'habitacio fa 3x1.5 mts.
Nomes d'arribar hem tingut la sort de poder tenir 3 guies exepcionals i grans coneixedors de la ciutat, el nostre amic Xavier Tarre, en Joan i l'Hugo, amb els quals vam anar a sopar unes pizzes realment bonissimes com feia temps que no menjavem i a ben sopat a pair-lo fent unes birres al Soho, on vam beure la fauna nocturna del lloc. Vam passar una estona divertida i molt agradable, va estar de conya poder coincidir, ja que no va ser facil.