24 de gener del 2009

VARANASI

La vida, la mort, l'aigua, el bany, vaques, gossos, cabres, nens, massatgistes, perruquers...tot ho pots trobar a Varanasi, ciutat sagrada pels indus i unica al mon. Es dificil d'explicar tot el que hem viscut aquests ultims dies, i s'ha de veure per creure. Vam sortir de Haridwar amb tren, el pitjor tren que hem vist mai, estret, brut, moltes lliteres i molta gent, tambe molts venedors ambulants cridant tota l'estona i gent demanant, dintre de la linia de la India...20 hores bastant dures. Una vegada a Varanasi, vam anar directe a l'oficina de turisme, sense escoltar a ningu, per evitar possibles estafes, i alla molt amablement ens van informar de tot i van trucar a l'hotel que haviem reservat per tal que ens vinguessin a recollir, i aixi ho van fer! Era ja fosc i ens van donar una habitacio amb vistes al Ganges, i millor encara, al segon crematori de la ciutat, o sigui que tenim vistes a primera linia de tot aixo que es viu a Varanasi, en una hora ja vam veure cremar 3 cossos, alguns amb mes llenya que d'altres, ja que aixo depen de la capacitat economica de la familia del difunt, els que no tenen diners els cremen al crematori electric que tambe tenim davant el nostre balco. El primer cop, es bastant dur, pero al final ja t'acostumes (al ghat on estem cremen de 20 a 30 persones al dia) , a mes els porten tapats i no veus massa res...be, quan fa estona que cremen pots veure algun peu o cama, i fa molta angunia...ufff!!! Despres ho netegen tot i ho tiren al riu, tan si s'ha acabat de cremar sencer com no, despres de tot aixo, l'escenari canvia i la vida segueix, gent aprofita i es posa a buscar les joies dels difunts, els que renten roba com si no hagues passat res, uns altres banyant-se per tal de purificar-se, d'altres fins hi tot si renten les dents (no es broma), nens fent volar estels, o jugant amb els branquillons, els animals, com cabres, gossos, vaques, bous, tambe aprofiten les cendres per escalfar-se o menjar alguna cosa que pugui haver quedat...be, tenim un ascenari tot curios i ben autentic. Ens ha sorpres molt, poder passejar tranquils pel costat del riu, sempre hi ha algun barquer que t'atabala una mica, pero despres d'un mes a la india, aixo es minim! Avui pel mati, ens hem llevat a les 6, per veure la sortida de sol en un barca de rems, ha sigut precios i molt relaxant, per sort no hem vist cap cadaver flotant, ja que no cremen pas a tothom, els nens, dones embarassades, morts per causa d'una picada de serp, homes sagrats i animals, van directament al riu, ja que ja son purs i no necessiten ser cremats per purificar-se. Veient tot aquest panorama, i tot i que hi ha crisi, finalment hem descartat superar la prova de banyar-nos al Ganges, prous metges ja hem visitat ultimament...ara nomes faltaria agafar alguna altra cosa estranya...no, no, no!!!jejeje

18 de gener del 2009

L'ENCANT DE LA INDIA


Després de veure el Taj Majal i el ford d'Agra, vam caminar per la ciutat, molta gent ens havia dit que era molt bruta, però tot i que ho és, tampoc li vam trobar tant, segurament ja ens estem acostumant a viure entre tants plàstics i porqueria per tot arreu, i ja ens sembla tot normal, de totes maneres al que no ens acostumem és als constants claxons i als pesats dels rickshaws, en Xavier va perdre els nervis com mai en tot el viatge, ja que un pesat no ens deixava ni llegir la guia en pau, ja que voliem situar-nos en el mapa...el que està clar és que la India és molt diferent a tots els països que hem visitat, i ens estan passant coses i estem sentint coses que mai haviem sentit, ni ha de bones i també de dolentes, fins ara n´hi hagut, potser, més de dolentes que de bones, però sembla que la cosa està canviant de mica en mica i comencem a trobar l'encant de la India.
El dia 13, al matí, ens va venir a recollir per últim cop l'Anwar (el conductor), ja que ens dirigiem de tornada a Delhi, ens volia convidar a dinar a casa seva, però li vam dir que no, ja que voliem anar a l'hospital, ja que el mal d'estomag que arrossegava la Montse des de feia ja un més ens començava a preocupar, vam parar a l'Apollo hospital, semblava un hotel de 5 estrelles, sembla ser que és el millor hospital de tot el país, de seguida ens van atendre i li van fer diverses proves, entre elles una ecografia que va servir per determinar que el que tenia era el ronyó dret inflamat, suposadament per una pedra, ens van enviar a l'urolèg i ens va dir que podiem continuar viatjant i que no ens haviem de preocupar, ens va donar un tractament per set dies i sembla que la cosa va millorant poquet a poquet, bé això esperem!!!
Després de 4 hores a l'hospital, vam tornar a l'agència de viatges per recollir les maletes, ens van rebre amb una rialla i ens van demanar com estavem, però després ens van fer entrar en un despatx i el noi de l'agència ens va començar a discutir una nit, que suposadament per ells haviem estat un dia més de tour...nosaltres intentavem explicar que només haviem fet el que haviem quedat i contractat...de cop, com que no se'n sortia es va posar a cridar, semblava boig!...Nosaltres no vam baixar del burro i fins i tot el vam amenaçar de trucar a la polícia (un truc que funciona molt bé a la India, li tenen veritable pànic!)...ja és va calmar i ens va donar l'habitació d'hotel que ens havia promés...i el millor de tot amb llançols i a sobre nets, tot un luxe!!!
Ara ja tornem a ser rodamons i tornem a viatjar pel nostre compte i carregant les motxiles, en 20 dies quasi ens n'haviem oblidat, el nostre següent destí, Rishikesh, després d'una nit en bus, vam arribar de matinada, primera discusió amb el noi de l'autobús que volia guanyar-se unes rupies cobrant-nos per les maletes, i després la complicada feina de negociar amb els rickshaws, finalment vam arribar a la guesthouse que voliem anar, eren les 7 del matí i allà no hi havia ni cristu, feia molt i molt vent, finalment a les 8 va apareixer un noi i ens vam quedar amb la millor habitació, tenim sofà i tot! i com que és temporada baixa a meitat de preu! Estem rodejats de vegetació, bones vistes, i el més important de tot, és respira pau i tranquilitat, estem aprop del naixement del Ganges, Rishikeish és un poblet molt estimat pels Hindus, hi ha molts sadhus, i gent de tot el món practicant ioga, reiki, massatges, meditació, etc... nosaltres no hem volgut passar-ho per alt, hi hem fet dues sessions de ioga i una de massatge, i hem assistit a una cerimònia hindú al costat del Ganges. Per primer cop, gairebé ningú ens segueix ni ens molesta massa, bé, sempre hi ha algun mico trapella que t'estira el mocador! Sembla que aquest país si surts de les grans aglomeracions també pot arribar a tenir un gran encant.
Avui teniem previst anar a banyar-nos al Ganges i visitar Haridwar (una ciutat sagrada a 24 kms), però en Xavier s'ha posat una mica malalt (a la India, ni ell se'n escapa), hem passat el dia a l'habitació reposant, esperem que demà ja millori i poguem superar el repte de l'Emma i en Xavi i també fer algun trekking per la zona, que tot això que ens envolta és molt bonic!