7 de maig del 2008

ÚLTIMS DIES A ARGENTINA




Salta, Cafayate, Los Molinos, Cachi, San S. de Jujuy, Pumamarca, Tilcara i Humahuaca, simplement ens han encantat!!! "Quebradas", colors, llum, muntanyes, deserts, rius, pobles, gent , cases de fang, en fi, l'argentina autèntica l'hem trobada al nord, entre les províncies de Salta i Jujuy, per primer cop hem vist folklore, hem menjat cuina tradicional (humitas, estofat de Llama, dulce de cayote, etc...), hem gaudit d'uns païssatges dignes de veure i no ens ha semblat que encara estiguessim a Europa com en molts dels llocs que hem estat fins ara.
Una bona sorpresa a Salta, ens la va donar el museu arqueològic d'alta muntanya (MAAM), on vam poder veure dues mòmies de nens inques que varen ser sacrificats a més de 6.000 mts d'altura, que es van conservar durant 500 anys gràcies al fred, al poc oxigen i la baixa pressió, la veritat que són realment espectaculars! La ciutat també ens ha sorprès, ja que a diferencia del que haviem vist fins ara, conserva un aspecte colonial molt autèntic. Al hostel també hem estat molt bé, per primera vegada hem coincidit amb argentins que viatgen per més d'una setmana i ens han fet riure moltíssim, són "macanudos", ens van preparar un asado per llepar-nos els dits, una miqueta de festa i a dormir aviat, ja que l'endemà haviem llogat un cotxe amb una parella d'Israelís que haviem conegut a Valle Fértil i que ens vam trobar per casualitat als carrers de Salta, això ens va anar molt bé, ja que estavem a punt de desdir-nos de llogar el cotxe, per que ho trobavem massa car, i les nostres butxaques durant 2 mesos per argentina, començen a tenir alguns forats! Ufff!! Ens va tocar la loteria, ja que el viatge ha estat impressionant, han estat tres dies de conduir força, uns 1030 kms, ells no tenien carnet i ens ha tocat pringar una mica, però el paisatge s'ho valia, les nits eren molt fredes ja que dormiem a campings i en una alçada de més de 2000 mts i durant el dia calor, molta calor! Pel que fa al que hem vist durant aquests dies, tot i que en una foto tot perd, us recomanem mirar les fotos, ja que no tenim paraules per explicar-ho.
Pels més aventurers recomanem fer la ruta del sur de Salta amb btt, passant per les Valls Calchaquís, passant per Cafayate, Los Molinos, Cachi i tornar a Salta, uns 500 km passant per un coll de 3400 mts i recorrent gran part del camí per carretera de terra.