23 de novembre de 2008

GUILIN I ELS BANCALS D'ARROS DE LA COLUNMA DEL DRAC

Despres de visitar la provincia de Yunnan, vam agafar un autocar de 5 hores fins a Kunming, on teniem previst passar-hi un dia, pero una vegada alla vam anar a informar-nos dels trens per anar a Guilin, eren les 18.00 i per casualitat al cap de 20 minuts en sortia un de 18 hores, vam fer un cop de cap i ja hi vam ser, corrents, demanant a tothom el cami, vam arribar al tren, sense sopar ni dinar ni res...sort que alla dintre hi havia de tot!!! El tren una passada...vam agafar la llitera mes economica, la tercera fila de d'alt de tot i llitera dura, s'ha de ser un atleta per arribar alla d'alt! A les 12 del migdia ja erem a Guilin, nomes haviem estat 24 hores viatjant...A la sortida, dones atabalant-nos per oferir-nos allotjament, en vam seguir dues, pero no ens va agradar el que oferien, per tant vam continuar caminant una bona estona mes fins el centre, alla finalment vam trobar un bon hotelet a bon preu.
Guilin, ens ha agradat forca, les muntanyes que envolten la ciutat la fan especial. Les torres bessones de nit no es poden passar per alt! la torre del sol i la lluna.
Despres de passar dos dies per Guilin, vam anar a visitar uns poblets al nord, esperavem poder veure un dels paissatges que teniem mes ganes de veure de la Xina. Vam anar en bus fins a Heping i alla vam agafar un cami de 3 hores a peu fins a Ping'an, la caminata va estar molt be, pero cada vegada hi havia mes boira i comencava a ploure...de totes maneres el primer poble que ens vam trobar ens va encantar, Long ji, un poblet molt petit inaccessible amb cotxe i format per grans cases de fusta i estrets carrers empedrats. Ja ens voliem quedar alla a dormir...pero al final vam decidir continuar fins al turistic i antic (600 anys) poble de Ping'an, gracies a la caminada vam accedir al poble per la porta del darrera, i ens vam estalviar els 15 euros de taxa turistica d'entrada!!! La boira i la gana, ja que encara no haviem dinat i eren les 5 de la tarda, ens van fer quedar al primer xiringuitu que vam trobar, per primer cop vam probar el bambu, pero no ens va agradar massa...Despres vam descobrir, que el poble era molt bonic i hi havia milions de llocs per menjar i dormir. Avui teniem moltes esperances que la boira hagues desaparegut, pero no ha estat aixi...a mig mati hem anat caminant fins al mirador de "les set estrelles amb la lluna", pero res de res, una capa de boira intensa ens bloquejava les magnifiques vistes dels bancals d'arros que hem vist a les postals...ja pensavem no veure res, quan ben dinat la boira ens ha donat una treva i ens ha deixat veure alguna cosa!!! No sempre es pot tenir sort...pero el lloc es encantador!

(A l'esquerra el que hem pogut veure i a la dreta una postal del que voliem veure)