15 de novembre del 2008

LA MONTANYA NEVADA DEL DRAC DE JADE, LA VALL DELS AVETS DELS NUVOLS, LA GORGA DEL SALT DEL TIGRE I SHANGRI-LA.


Ens agraden molt els noms que posen els xinos als llocs, son molt bonics i semblen de conte de fades, pero aixo te una part dolenta, ja que poses moltes espectatives al que vas a veure i a vegades no es "or tot el que llueix", de totes maneres la xina no ens deixa de fascinar, qualsevol cosa que fem es tota una aventura, hem trencat molts dels mites que teniem sobre la Xina i els xinos, pero tambe n'hem reafirmat d'altres. La sensacio general es que la Xina esta en constant moviment i que en questio de molts pocs anys res del que estem veient existira o sera totalment diferent. Un dels grans mites que teniem es que tots els xinos estan treballant a fabriques, i la realitat no es aquesta, fan turisme!!! Van als llocs turistics i nomes trobes que turistes locals en massa provinents de la costa est, es exagerat, cridaners i inquiets, estan fascinats per nosaltres i ens tiren fotos constantment, ens saluden, els que parlen una mica d'angles venen a practicar-lo amb nosaltres...o sigui que ens sentim una mica com "bichus rarus", de fet ara estem mes a la zona rural on no hi ha "gaire" industria i tampoc masses occidentals, la zona es preciosa, les vistes impagables, els cascs antics de les ciutats que hem visitat (Lijiang i Shangri-la) son increhiblement boniques, et sents com en una pel.licula.
Aquests dies hem visitat Lijiang i hem fet un trekking per la gorga del Salt del Tigre, un cop hem acabat el trekking, hem visitat Shangri-la, una ciutat situada a l'altipla del Tibet a mes de 3000 mts sobre el nivell del mar, aqui hem pogut saborejar una mica l'estil de vida tibetana, ja que la cultura, la llengua i les construccions estan totalment influenciades pel Tibet, hem marxat d'aqui amb el mal sabor de boca de no haver pogut coneixer mes com es el Tibet i de recorrer aquest segur que marebellos pais! be, una altre ocasio sera.... Aqui de moment hem pogut tastar la carn de yak, l'olla tibetana (hot pot) i fins hi tot veure un casament tipic, han sigut nomes dos dies pero molt ben aprofitats!

1 comentari:

Anna i Ruben ha dit...

Bones,nosaltres anem al reves, cap avall. Vem sortir el 8 nov. de Shangri-la, i demà marxem de Dali cap a Xishuangbanna...
Que no us passi res amb els xinos...
Ruben i Anna.